BLOOMPOST x HIDDEN GIRLS

Op woensdag 8 maart 2023 vieren we Internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij de rechten van vrouwen en gendergelijkheid. Speciaal voor deze dag besteden wij aandacht aan Hidden Girls. Een project van de Move Forward Foundation met als doel de mentale, emotionele en fysieke gezondheid van vrouwen in opvanghuizen te verbeteren. Kies één van onze powervrouw kaarten* bij je cadeau en je doneert automatisch €1,00 aan Hidden Girls.

vrouwendag

Hidden Girls

Hidden Girls is een project van de Move Forward Foundation, dat in april 2023 zal worden gelanceerd in Rotterdam en zich zal uitbreiden naar meerdere steden. Dit project is gericht op meisjes die in opvanghuizen verblijven, het zijn voornamelijk geheime locaties waarbij ze zijn afgesloten van de buitenwereld. Dit ter bescherming van de meisjes zelf, die meerdere traumatische ervaringen hebben gehad en daardoor niet thuis kunnen wonen of veilig zijn op straat.

De Move Forward Foundation wil aan deze Hidden Girls een uniek trainingsprogramma aanbieden. Coaches gebruiken daarbij dans en sport om de fysieke traumaverwerking op gang te brengen. De oefeningen in deze wekelijkse dans- en sportlessen hebben allemaal het doel om direct impact te hebben op het verlichten van de trauma's in het lichaam.

Een voorbeeld oefening is om bewegingen te koppelen aan woorden die ze in zichzelf herhalen en later hardop uitspreken, dit heeft een positief effect in de hersenen vanuit het perspectief van traumaverwerking omdat nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt.

Meer weten? Bekijk hier de website van Hidden Girls.

hidden-girls

Zo kun jij helpen!

Wist je dat Internationale Vrouwendag in veel landen een officiële feestdag is? Vrouwen worden dan verrast met bloemen of een cadeautje. Een uitstekend idee, vinden wij bij BloomPost. Dus daar helpen we jou graag bij. Je moeder die altijd paraat staat, een goede vriendin op wie je trots bent of die ene collega waar je altijd steun vindt. Verras haar met een liefdevol brievenbuscadeau tussen 1 en 8 maart. Kies vervolgens één van onze powervrouw kaarten* bij je cadeau en je doneert automatisch €1,00 aan Hidden Girls. Inspiratie nodig? Bekijk onze blogpost met 5 redenen om Vrouwendag bloemen te sturen!

bestel-nu

Waar wordt mijn donatie voor gebruikt?

Jouw donatie wordt direct besteed aan de getraumatiseerde meisjes in de opvang. De Move Forward Foundation huurt van dit geld namelijk traumaspecialisten en dans- en sportcoaches in om wekelijks trainingen te geven. Elke oefening zal bijdragen aan het verlichten van hun trauma's op fysiek niveau. Hoe meer donaties er binnen komen, hoe meer meisjes we kunnen helpen! Help je ook mee?

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag wordt als sinds 1911, elk jaar op 8 maart gevierd en is wereldwijd een begrip. Het is een dag om aandacht te vragen voor de emancipatie van de vrouw. In al die jaren is er al veel bereikt, maar ook nog een lange weg te gaan. Emancipatie focust op gelijke rechten, vrijheid en gelijke verantwoordelijkheden. Zolang hier nog geen balans in is gevonden, zal een speciale dag als deze nodig zijn. Het is een moment om stil te staan bij vrouwen die zich in moeilijke situaties bevinden en om bewustwording te creëren. Ieder op z'n eigen manier: demonstreren, protesteren maar ook vieren, verrassen en samen zijn. Op 8 maart - en zelfs daarvoor al - poppen er in Nederland een tal van initiatieven, campagnes en activiteiten uit de grond. Je leest er hier alles over.

 

*Selecteer bij het kiezen van je wenskaart de categorie 'powervrouw' voor de deelnemende kaarten. Geldig op bestellingen tussen 1 en 8 maart 2023.

** Voorwaarden: Het gaat hier om een consumentenactie. Deze actie geldt alleen op de kaarten in de categorie powervrouwen. Wij behouden ons het recht voor om de actie na het behaalde doel stop te zetten.