Brievenbus bezorging & verpakking

Een origineel cadeau hoeft niet groot te zijn. Liever niet zelfs. Omdat onze cadeaus per brievenbuspost worden verstuurd, is er geen bezorging per pakketpost nodig. En dat scheelt! 

Gewoon bezorgd door de brievenbus

🌿 De bezorging van brievenbuspost laat bijna in alle gevallen een kleinere CO2-voetafdruk achter dan de bezorging van een groot pakket.

🌿 Het grootste deel van onze pakketjes wordt via PostNL bezorgd met stille en schone elektrische vrachtvoertuigen.

🌿 Voor het kleine deel pakketten waar dit nog niet gebeurt, vervangt PostNL benzine en diesel door groene brandstoffen.

 🌿 Ook met al deze moeite, stoot PostNL nog steeds CO2 uit. Deze resterende uitstoot wordt wel gecompenseerd.

🌿 In tegenstelling tot bij een groot boeket, is er voor het vervoeren van onze brievenbus bloemen geen water nodig. Door onze speciale gepatenteerde folie blijven de bloemen ongekend vers zonder water. Lees hier meer.
 

 
Met liefde verpakt

🌿 Onze cadeaus worden met de hand ingepakt door een gezellige en gemixte groep collega’s. Zo werken we samen met het bedrijf AM Match. Zij bieden kansen aan mensen die niet vanzelfsprekend een baan kunnen vinden.

🌿 Een deel van onze houten producten wordt gemaakt bij Houtgenoten, een werkplek voor mensen met allerlei soorten achtergronden. Een samenwerking om trots op te zijn! Lees hier meer.

🌿 Oud karton herbruiken we zelf opnieuw met behulp van onze kartonversnipperaar. Hiermee zetten we stukken karton om in verpakking of opvulmateriaal. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld bubbeltjesplastic!

Impact maken vóór 2025

Restafval

Zowel op de productievloer als op kantoor scheiden we onze afvalstromen. Op deze manier wordt zoveel mogelijk afval herbruikt als grondstof voor nieuwe producten. Ons doel voor 2025 is om ons restafval zo dicht mogelijk bij 0 te brengen, zodat alle andere afvalstromen zo goed mogelijk gerecycled kunnen worden.

❀❀❀

Plastic

Wij gebruiken voor het inpakken van onze cadeaus zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en plastic. Ons doel is om voor 2025 ons single-use plastic verbruik te verminderen met 50% t.o.v. 2019. We zijn al goed opweg! Zo vervangen we plastic tape voor kraft tape, laten we overbodige flyers weg en kijken we (samen met onze leveranciers) waar we bubbeltjesplastic kunnen vervangen door karton.

 

Bewuste materiaalkeuze

verpakking

FSC label

Al onze papieren cadeauverpakkingen hebben het FSC label. Dat betekent dat het papier of hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Zo dragen we bij aan behoud van bossen, biodiversiteit en lokale gemeenschappen!

bloemenfolie

100% afbreekbare folie

Het grootste deel van onze verse brievenbus bloemen worden verzonden in een eco-friendly folie die 100% afbreekbaar is. Deze kan samen met de snijresten van je bloemen (en het biologische zakje bloemenvoeding) zo bij het groene afval.

wenskaart

Bloem- en plantresten

Kies je een wenskaart bij je cadeau? Deze worden gedrukt op papier gemaakt van bloem- en plantresten. Ook onze stickers met logo worden gedrukt op dit eco-friendly papier, gemaakt van ons eigen bloemenafval.

Oog op de toekomst

lichtplantje

🌿 Het gebruik van single-use plastic terugbrengen tot 0%.

🌿 Ons restafval zo dicht mogelijk bij 0% brengen.

🌿 Klanten tijdens het bestelproces de optie bieden om hun CO2 uitstoot te compenseren met een kleine bijdrage.

🌿 Bezorging met de elektrische fiets in grote steden.

🌿 De ontvanger inspireren tot het herbruiken van ons BloomPost doosje (verzend er bijvoorbeeld je Vinted bestelling mee).