flowers

5x bloemen voor mensen met hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is in volle gang. Ken jij iemand die last heeft van een jeukende neus en tranende ogen, maar wil je toch bloemen sturen? Wij helpen jou het perfecte boeket uit te kiezen!

Vaak weten hooikoortspatiënten zelf welk boeket ze in huis moeten halen, maar ook als vriend of familielid is het fijn om te weten welke bloemen je het beste kunt sturen. Iedereen moet immers kunnen genieten van de bloemencadeaus van BloomPost!

Pollen en Bestuiving

Om te voorkomen dat de ontvanger van jouw cadeautje meteen begint te niezen als de doos wordt geopend, helpen we jou de perfecte bos bloemen te vinden. Niet elke bloem geeft namelijk dezelfde hoeveelheid pollen af. En ook zit er in een verschil in hoe een bloem haar pollen verspreidt. Bloemen kunnen op twee manieren bestuift worden: via de wind of door vogels en insecten. De rondzwervende pollen waarvan hooikoortspatiënten last hebben, zijn met name afkomstig van bloemen die worden bestuift via de wind. Je kunt dus het beste gaan voor bloemen die bestuift worden door vogels en insecten: daarvan dwarrelt het stuifmeel veel minder rond! Je kunt nooit zeker zijn van het effect, maar met deze hooikoortsvriendelijke boeketten maak je een goede kans!

1. Rozen

Rozen zijn de absolute topbloem als je iemand met hooikoorts wil verrassen. Rozen worden bestoven door vogels en insecten en verspreiden dus minder stuifmeel door de lucht. Bovendien hebben wij voor elke gelegenheid de perfecte rozen: romantisch rood, klassiek wit, pretty pink of een feestelijke kleurenmix! BloomPost is uitvinder van de brievenbusbloemen, dus ook deze prachtige rozen worden bezorgd door de brievenbus. Ideaal, want de ontvanger hoeft niet thuis te zijn.

rozenrozen

2. Pioenen

Vaak geldt: hoe groter de bloem, hoe meer last van hooikoorts. Maar dat gaat voor de pioenroos niet op! De lichtroze bloemen zijn hooikoortsvriendelijk en favoriet van velen. Wij snappen wel waarom. Er zijn maar weinig planten die zulke indrukwekkende bloemen tevoorschijn toveren als de roze pioenen. Een echte seizoensbloem, wees er dus snel bij!

pioenrozenpioenrozen

3. Dianthus 

Naast rozen, is ook de Dianthus een hooikoortsvriendelijke bloem. De Dianthus ken je wellicht beter als de Anjer, zoals we 'm ook wel noemen. De glorieuze kleuren en geuren van deze bloem maken deze bloem een perfecte verrassing voor iemand met hooikoortsklachten. Je vindt de Dianthus onder andere in ons Bohemian Ruby boeket. Deze vrolijke mix brievenbusbloemen is een eyecather in elke woonkamer!

bohemianbohemian

4. Gipskruid

Bij het sturen van bloemen denk je misschien niet direct aan Gipskruid, toch is dit één van de bloemen die de minste hooikoortsklachten veroorzaakt. En gelukkig hebben wij een tof brievenbuscadeau met gipskruid, namelijk onze BloomLove: een leuk houten plankje in combinatie met een vaasje en het gipskruid. Dit cadeau heeft ook een prominente plek voor jouw wenskaart of foto!

bloomlovebloomlove

5. Droogbloemen of zijden bloemen

Wil je iemand laten genieten van nieuwe bloemen, zonder hooikoortsklachten als bij-effect? Ga voor een bos droogbloemen of zijden bloemen! Droogbloemen zijn niet alleen super trendy, ze zijn ook helemaal pollenvrij. Doordat de bloemen gedroogd zijn, kunnen ze niet meer bestuifd worden. Extra leuk aan een mooie bos droogbloemen: ze gaan jarenlang mee! 

(Kunst)zijden bloemen zijn ook een goed alternatief voor een bos verse (niet-zo-hooikoorstvriendelijke) bloemen. De bloemen zijn nep en dus pollenvrij. Overigens lijken deze 'nepbloemen' levensecht en zijn ze van hoge kwaliteit. Geef je zijden bloemen, dan geef je een blijvende herrinering! 

[{

Wie ga jij verrassen met een mooi boeket?

Bekijk bloemen >

Bekijk droogbloemen >

 

Let op: wij kunnen geen garantie geven dat onze boeketten geen hooikoortsklachten veroorzaken, dit zijn slechts tips om de hooikoortsklachten te minimaliseren.