tulpen

Zeg het met tulpen!

Stiekem hebben wij al zin in de lente, jij ook? De beste manier om de lente vast in huis te halen, is natuurlijk met een bos tulpen op tafel. De ultieme voorjaarsbloem! Tulpen zijn leuk om te kopen voor jezelf, maar nóg leuker om cadeau te geven. En wij sturen ze gewoon door de brievenbus! Een verjaardag, bedankje of beterschapswens: van een bos tulpen wordt iedereen vrolijk.

Tulpen zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en kleuren: geel, rood, paars, roze, wit en zelfs zwart. Dat maakt ze natuurlijk leuk om te zien, maar wist je dat de kleur van een tulp ook een bepaalde betekenis heeft? Zo kun je jouw bos tulpen helemaal afstemmen op de gelegenheid of persoon. Tulpen die staan voor vriendschap, trouw of enthousiasme. Kun je er de woorden niet voor vinden, zeg het dan met tulpen! Wij vertellen je precies welke kleur waarvoor staat.

 

tulpen

Gele tulpen

Van gele tulpen word je direct vrolijk! Niet zo gek ook, want deze geelgekleurde tulp staat voor warmte, vrolijkheid en plezier. De perfecte tulp om te geven bij een vrolijke gelegenheid zoals een verjaardag, nieuw huis of nieuwe baan. Je kunt ze ook juist inzetten bij een minder leuke gelegenheid, een echte oppepper!

 

tulpen

Roze tulpen

De kleur roze staat vaak voor lief en zacht, zo ook bij de roze tulpen! Daarnaast staan roze tulpen ook voor geluk en elegantie. Wil je iemand succes wensen met een nieuwe baan of risicovolle operatie, ga dan voor roze tulpen. Op deze manier stuur je een bosje ultiem geluk! Roze tulpen zijn ook perfect om ‘gewoon zomaar’ te sturen naar iemand die je lief vindt.

 

tulpen

Oranje tulpen

Oranje tulpen zijn in Nederland mateloos populair, mag jij raden waarom! Deze echte Hollandse kleur staat niet alleen symbool voor Nederland, maar ook voor enthousiasme. Oranje tulpen stuur je dus als je enthousiast bent voor iemand. Perfect om iemand mee te feliciteren!

 

tulpen

Witte tulpen

Puur, onschuld en zuiver, dat is waar de witte tulp voor staat. Net als de witte kleur in het algemeen. Witte tulpen zijn een perfect als je sorry tegen iemand moet zeggen. Of als iemand sorry tegen jou heeft gezegd, en je wil laten zien dat je diegene vergeeft. Ook voor een bruiloft of verloving zijn witte tulpen een prachtig gebaar.

 

tulpen

Rode tulpen

Rood is de kleur van de liefde! Het zal je dan ook vast niet verbazen dat rode tulpen symbool staan voor liefde en genegenheid. Naast dat je rode tulpen kunt sturen naar je geliefde, zijn ze ook perfect voor een goede vriend(in). Rode tulpen staan namelijk ook nog voor vrienschap en trouw. Een ideale manier om iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft.

 

tulpen

Paarse tulpen

De kleur paars kan twee verschillende betekenissen hebben. Ten eerste is paars een koninklijke kleur. Je kunt ze dus geven aan iemand tegen wie je op kijkt en die je respecteert. Daarnaast staat paars ook voor rust en spiritualiteit. Paarse tulpen zijn dus ook een leuk cadeau voor iemand die je rust of een momentje voor zichtzelf gunt.

 

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van de verschillende kleuren en betekenissen van de tulp. Wil je ook tulpen naar iemand sturen? Kies hier jouw favoriete boeket tulpen. Tip: voeg een wenskaart toe aan je cadeau en vertel over één van de kleuren of betekenissen om jouw boodschap over te brengen. Veel geefplezier! 😁