Theeplant - Camellia sinensis

WAT LEUK! Iemand heeft jou een theeplant (Camellia sinensis) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Lees hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

[{

----

Verzorging theeplant

De thee plant is niet alleen geweldig vanwege de thee, maar ook als interieurdecoratie! De groene bladeren met sneeuwwitte bloemen van deze Camellia sinensis zien er super stylish uit. En het beste is dat de theeplant een groenblijvende kamerplant is, dus je kunt het hele jaar door van de mooie groene bladeren genieten. En als je de kamerplant goed verzorgt, kun je al binnen een paar jaar je eigen gekweekte thee zetten!

Theeplant standplaats

De theeplant staat graag op een licht plekje in huis. Pas wel op met direct zonlicht. Te veel direct zonlicht kan leiden tot het verbranden van de bladeren. Dat zou zonde zijn! Zet jouw theeplant ook liever niet boven een verwarming of kachel. De kamerplant kan daardoor uitdrogen en slappe bladeren krijgen. Een goed plekje gevonden? Super, lees dan gauw hoe je jouw theeplant in leven houdt met de juiste hoeveelheid water geven.

[{

Theeplant water geven

De theeplant houdt wel van een slokje. Geef hem twee keer per week een beetje water. Dit is beter dan in één keer een heleboel water geven. Zorg wel voor goede afwatering in de pot, je wilt niet dat er een laagje water onderin blijft staan. Dat kan namelijk leiden tot wortelrot. Niet zeker of je Camellila sinensis alweer water nodig heeft? Steek dan je vinger een stukje in de potgrond en voel of de potgrond nog lichtvochtig is. Helemaal opgedroogd? Tijd voor water!

theeplant

Theeplant verpotten doe je zo!

Wil je jouw theeplant laten groeien? Dan zul je hem moeten verpotten. Verpotten houdt in dat je jouw plant gaat verplaatsen naar een grotere pot. Zo heeft de kamerplant meer ruimte om te groeien. Kies een pot die zo’n 20% groter is dan de huidige pot. Verpotten doe je het beste in de lente of zomer. De theeplant is dan namelijk sterk genoeg om goed te herstellen van het verpotten. Je theeplant verpotten is ook goed omdat de kamerplant weer nieuwe voedingsstoffen kan halen uit de verse potgrond.

Is de Camellia sinensis giftig?

De theeplant is niet giftig. Alle kamerplanten van BloomPost zijn in principe bedoeld voor decoratieve doeleinden.

[{

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >