Begonia Maculata - Stippenplant

English below

WAT LEUK! Iemand heeft jou de stippenplant (Begonia maculata) cadeau gedaan! Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

-----

Verzorging stippenplant

De Begonia Maculata is een trendy interieur plant die geliefd is vanwege zijn speciale bladeren met zilveren polka stippen. Vandaar de bijnaam stippenplant, stippelplant of stippenbegonia. De zilveren polka stippen reflecteren zonlicht en deze kamerplant wordt vaak als helpend handje neergezet naast kamerplanten die wat extra licht nodig hebben. Op deze manier is de stippenplant praktisch en prachtig: een eyecatcher in ieder huis!

Begonia standplaats

De Begonia komt oorspronkelijk uit warme en tropische gebieden en is dus gewend aan een lichte standplaats. Zet de stippenplant dus op een zeer lichte plaats, maar wel uit direct zonlicht. Je wilt natuurlijk niet dat de bladeren van je stippenbegonia gaan verbranden. De stippenplant houdt van een stabiele temperatuur, zonder tocht. Zet hem dus niet dicht bij een deur of raam met enkel glas. Op welk licht plekje je deze stippenplant ook zet, hij zal zeker de show stelen.

[{

Stippenplant water geven

De potgrond van de stippenplant moet ten alle tijden lichtvochtig zijn. Geef de Begonia regelmatig kleine hoeveelheden water, dat is beter dan heel veel water in één keer. Zorg wel voor een goede afwatering in je pot, je wilt niet dat de wortels onder water blijven staan. Er kan dan wortelrot ontstaan. Tijdens de winter gaat deze kamerplant in ruststand, hij heeft dan een stuk minder water nodig.

stippenbegonia

Stippenplant verpotten doe je zo!

Als je wilt dat jouw stippenbegonia gaat groeien, zul je de kamerplant op een gegeven moment moeten gaan verpotten. Kies een pot die ongeveer 20% groter is dan de huidige pot. Zo krijgt de stippenplant genoeg ruimte om te groeien. Verpotten kun je het beste in het voorjaar of de zomer doen, de plant is in die periode sterk genoeg om te herstellen van het verpotten. Naast dat je begonia weer kan gaan groeien, zal hij ook nieuwe voedingsstoffen krijgen door de verse potgrond. Een goed idee dus!

Is de Begonia maculata giftig?

De Begonia maculata is lichtgiftig bij inname. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de kamerplant op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

[{

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >