Spathiphyllum verzorging

WAT LEUK! Iemand heeft jou deze Spathiphyllum (Frisse wind) cadeau gegegeven. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

 

-----

Spathiphyllum verzorgen

De Spathiphyllum is de beste natuurlijke luchtzuiverende kamerplant! Deze kamerplant neemt vervuilende stofjes op en geeft extra zuurstof af. Een musthave voor elke slaapkamer. De kamerplant is ook geliefd om de lepelvormige bladeren die een elegante uitstraling hebben. De Spathiphyllum wordt dan ook wel lepelplant genoemd. Hij komt uit het Amazone regenwoud en is gewend aan een warm en vochtig klimaat. Uiteraard groeit deze kamerplant ook goed in jouw woonkamer! Met zijn witte mooie bloemen is hij als een frisse wind door je huis.

Spathiphyllum standplaats

De Spathiphyllum groeit in het wild vaak op verstopte plekjes in de schaduw van andere planten. Hij is dus wel gewend aan wat minder licht. Sterker nog: hij kan slecht tegen (direct) zonlicht. Zet hem dus niet te dicht bij het raam en niet op een zonnige plek. Vooral de middagzon in het voorjaar en de zomer kan schadelijk zijn voor deze lepelplant. Wil je jouw Spathiphyllum toch bij het raam zetten? Kies dan een raam op het noorden, daar zijn de zonuren beperkt.

 

Spathiphyllum water geven

Het fijne aan de Spathiphyllum is dat hij eigenlijk niet kan ‘verdrinken’, en dus veel water aankan. Dat komt omdat deze kamerplant uit de Amazone komt, waar een overstroming geregeld voorkomt. Wees dus niet bescheiden met water geven, want hij heeft een hoop nodig om mooie bloemen te groeien! Houd de potgrond van de lepelplant dus altijd vochtig. De vochtigheid van de potgrond kan je controleren door er met je vinger in te prikken. Als jouw Spathiphyllum niet genoeg water krijgt, zal hij dat laten merken door zijn bladeren te laten hangen. Tijd voor een slokje!

 

Spathiphyllum verpotten

Als je jouw lepelplant de juiste hoeveelheid water geeft en hem op een goed plekje hebt staan, zal hij gaan groeien. Omdat hij op een gegeven moment geen ruimte meer heeft in de huidige pot om verder te groeien, kun je de Spathiphyllum gaan verpotten. Als je wilt dat jouw kamerplant niet verder groeit, kun je hem ook verpotten in dezelfde pot. Het is namelijk verstandig om de potgrond om de zoveel tijd te vervangen, zodat er weer verse mineralen en voedingsstoffen aanwezig zijn. Wil je wel dat jouw lepelplant groeit? Verpot de Spathiphyllum dan in een pot die ongeveer 20% groter is dan je huidige pot.

Ben je op zoek naar een nieuwe pot? Neem eens een kijkje bij het ruime assortiment van Plantje.nl.

Is de Spathiphyllum giftig?

De Spathiphyllum is lichtgiftig. De inname van een stuk van het blad kan schadelijk zijn. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Neem bij inname altijd contact op met de huisarts. Deze plant is uitsluitend voor decoratieve doeleinden.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk hier ons assortiment >