Sansevieria Laurentii - Skyline plant

WAT LEUK! Iemand heeft jou de Sansevieria Laurentii cadeau gedaan. Geniet van jouw groene kamerplant verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw nieuwe kamerplant het beste kunt verzorgen.

----

Verzorging Sansevieria

De Sansevieria laurentii is de ideale kamerplant voor thuis of op kantoor! De Sansevieria verzorging is makkelijke vanwege de lage waterconsumptie en daarom is deze kamerplant een alltime favourite. De Sansevieria wordt ook wel de Vrouwentong genoemd. Maar door de lange verticale bladeren die de lucht in schieten, noemen wij hem: de skyline plant!

Sansevieria standplaats

Zoals we hierboven al genoemd hebben: de Sansevieria is een makkelijke en niet veeleisende kamerplant. Dus kies je plekje maar uit! Van veel direct zonlicht tot een plekje in de (half)schaduw. De Vrouwentong voelt zich overal fijn. Kies je voor een plek met veel licht, dan kan het wel voorkomen dat de Sansevieria wat lichter van kleur wordt. Niet mooi? Verplaats hem dan naar een plekje met minder licht.

[{

Sansevieria water geven

Het motto van de Sansevieria is: liever te weinig water dan te veel. Bij het geven van te veel water kan er wortelrot ontstaan, pas daar dus mee op. Sansevieria’s verbruiken zeer weinig water, dus geef hem zo’n 1 keer per maand een scheut water. In de zomermaanden mag dat iets vaker zijn, en tijdens de winter weer wat minder. Staat jouw Vrouwentong op een lichte plek? Grote kans dat hij dan meer water verbruikt. Twijfel je of de Sansevieria alweer water nodig heeft? Steek je vinger dan in de potgrond om te voelen of hij al opgedroogd is.

sansevieria

Sansevieria verpotten

Als je jouw kamerplant wil laten groeien, zul je hem op een gegeven moment moeten verpotten. Dat betekent dat je jouw plant gaat overzetten in een pot die 20% groter is dan de huidige pot. Uit de verse potgrond kan de Sansevieria plant ook weer de nodige voedingstoffen halen. De beste tijd om te verpotten is in de lente of zomer. In die periode heeft de kamerplant genoeg energie om goed te herstellen. Verpotten kan namelijk wel een aanslag op de wortels zijn. Na het verpotten is jouw Vouwentong klaar om verder te groeien!

Is de Sansevieria laurentii giftig?

De Sansevieria laurentii is lichtgiftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de Vrouwentong plant op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

[{

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >