Potroos Rosa

WAT LEUK! Iemand heeft jou een potroos cadeau gegeven. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

Verzorging Potroos

Dit is de Princess of Infinity potroos! Deze potroos is geliefd om haar grote lichtroze rozen, die tot een diameter van wel 7 centimeter kunnen groeie. Bovendien hebben deze rozen een lange levensduur en komen ze bij goede verzorging elk jaar weer uit. Elke keer dat deze plant bloeit, kun je zo’n 5 weken van de prachtige rozen genieten. Wat een vrolijke kamerplant!

Potroos standplaats

De Potroos schittert graag in het licht, zet hem dus op een licht plekje in huis. Zonlicht is geen probleem voor deze kamerplant, dus ook een plek met direct zonlicht is prima voor de Potroos. Een echte zonaanbidder! Dit is dus de perfecte kamerplant voor een licht huis. Als het goed weer is, kan je de Potroos ook mee naar buiten nemen. Leuk om je terras of balkon mee te versieren.

[{

Potroos water geven

Waar je de Potroos ook zet in huis, tijdens haar bloeiperiode heeft ze redelijk veel water nodig. Geef in ieder geval 2x per week water. De Potroos heeft, zoals elke kamerplant, liever vaker een scheut water dan in één keer heel veel water. Check tussendoor ook regelmatig de potgrond, de Potroos houdt er niet van om uitgedroogd te zijn. Heb je de Potroos op een zonnige plek in huis gezet? Dan heeft hij nog meer water nodig! Elke dag een scheutje is dan het beste.

potroos

Potroos verpotten

Als de Potroos is uitgebloeid, kun je hem in de pot houden maar ook in de tuin plaatsen. Zorg hierbij dat je de Potroos tot zo’n 5 cm boven de grond terugsnoeit. Plaats de Potroos vervolgens in de volle grond in de tuin of in een pot op het balkon. Na zo’n twee maanden bloeit de Potroos dan opnieuw als tuinroos. Je kunt weer genieten van de prachtige roze knoppen!

Is de Potroos giftig?

De Potroos is lichtgiftig bij inname. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de kamerplant dus op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

[{

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >