Pilea peperomia Polybotrya - Reuze pannenkoekenplant

WAT LEUK! Iemand heeft jou de Reuze pannenkoekenplant (Pilea peperomia) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw plant het beste kunt verzorgen.

-----

Verzorging Pilea peperomia polybotrya

De Pilea Peperomia lijkt enorm op de pannenkoekenplant vanwege de speciale vorm van de bladeren, maar dan extra groot! De kamerplant heeft een comeback gemaakt van zijn populariteit in de jaren 70, begrijpelijk want de unieke regendruppel-vormige bladeren fleuren ieder interieur op. En wist je dat deze kamerplant is ook ideaal is om te stekken? Zo kun je mini pilea’s uitdelen aan je vrienden en familie!

Pilea standplaats

De Pilea kan op meerdere plekken in huis staan. Het liefst staat die op een licht plekje of een plek met halfschaduw. Pas op met direct zonlicht, vooral in de zomer- en lentemaanden. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de bladeren verbranden en bruin worden.

[{

Pilea water geven

Deze Pilea houdt van een lichtvochtige potgrond. Zorg dat de potgrond tussen de gietbeurten nooit helemaal opdroog. Aan de andere kant moet je ook oppassen met te veel water geven, er kan dat wortelrot ontstaan. Zeker weten of je reuze pannenkoekenplant alweer water nodig heeft? Steek je vinger zo’n 2 cm in de potgrond en voel of die droog is. Zo ja: tijd voor water! Geef de Pilea het liefst regelmatig een scheutje water, en niet in één keer heel veel water.

pilea

Pilea verpotten doe je zo!

Als je jouw regendruppelplant wilt laten groeien, moet je hem op een gegeven moment verpotten. Kies hiervoor een pot uit die zo’n 20% groter is. Uit de verse potgrond kan de Pilea ook weer de nodige voedingstoffen halen. De beste tijd om te verpotten is in de lente of zomer. In die periode heeft de kamerplant genoeg energie om goed te herstellen. Verpotten kan namelijk wel een aanslag op de wortels zijn. Na het verpotten is jouw kamerplant klaar om verder te groeien!

Pilea stekken: sharing is caring

Leuk aan deze kamerplant is dat hij makkelijk te stekken is. Stekken houdt in dat je de plant gaat vermeerderen. Knip een blaadje of een stengel met meerdere blaadjes van de Pilea af en zet deze op water of in potgrond. Gebruik hiervoor altijd een schone (snoei)schaar om infecties te voorkomen. Zodra het stekje in water is gaan wortelen, kun je hem in de potgrond zetten. Kies een leuk potje uit en geef ze weg aan vrienden of familie!

[{

Is de Pilea peperomia giftig?

De Pilea is lichtgiftig bij inname. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de kamerplant op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >