Olijfboom - Olea europaea

WAT LEUK! Iemand heeft jou een Olijfboom (Olea europaea) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

Verzorging Olijfboom

Dit Italiaanse olijfboompje creëert mediterrane sferen in de huiskamer. De Olea europaea is een symbool van vrede en bron van culinaire hoogstandjes. Met veel liefde en jaren geduld kan dit olijfboompje zelfs echte olijven gaan groeien! De Olea europaea is in ieder geval een aanwinst voor jouw interieur. Lees gauw verder voor de beste verzorgingstips.

Olijfboom standplaats

De Olijfboom is een echte zonaanbidder en staat het liefst op een plek met veel daglicht. Zet ‘m op een plekje waar hij ten minste 6 uur lang daglicht krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een plekje op de vensterbank bij een raam op het zuiden. Daar zal hij lekker genieten van het zonnetje. Zet de Olijfboom niet te dicht bij de radiator, de lucht wordt dan te droog. Hierdoor kan het boompje niet optimaal groeien.

[{

Olijfboom water geven

De Olea europaea is een dorstig type. Zorg dus dat de potgrond van deze kamerplant altijd lichtvochtig is. Vooral in de zomermaanden zal hij meer water nodig hebben, zo’n 2 à 3 keer per week een beetje water. Dat is beter dan in één keer veel water geven. Voorkom ook dat er een laagje water onder in de pot blijft staan, want dan kan er wortelrot ontstaan en zal de plant niet lang overleven. Onze tip: steek regelmatig je vinger een stukje in de potgrond. Op deze manier kan je voelen of de potgrond al helemaal is opgedroogd en of de Olijfboom alweer toe is aan water.

olijfboom

Olijfboom verpotten doe je zo!

Als je wilt dat jouw Olijfboom blijft groeien, zul je hem moeten verpotten. Kies voor een pot die minstens 20% groter is dan de huidige pot. Zo krijgen de wortels van de Olea europaea ruimte om te groeien. De beste tijd om te verpotten is in het voorjaar of de zomer, in die periode is de kamerplant sterk genoeg om te herstellen van het verpotten. Dat kan namelijk nog best een aanslag zijn op de fragiele wortels. Doe dus altijd voorzichtig!

Is de Olijfboom giftig?

De Olea Europaea is niet giftig. Echter, alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

[{

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >