LEVENSBOOM - ADENDIUM BAOBAB

WAT LEUK! Iemand heeft jou de levensboom (Adendium baobab) cadeau gedaan! Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

-----

Verzorging Baobab

De Adenium Baobab lijkt op een klein bonsai boompje. Het is een succulent en dit betekent dat hij in de natuur water absorbeert en opslaat tijdens het regenseizoen om vruchten te produceren in het droog seizoen. Daardoor staat de Adendium baobab bekend als de levensboom. Deze kamerplant heeft minstens een keer per jaar een rustperiode, dan worden de blaadjes geel en vallen ze af, maar geen paniek, nieuwe blaadjes groeien vanzelf weer aan! De Baobab is een stoere kamerplant waarmee je je direct in de jungle waant.

Baobab standplaats

De baobab staat graag op een zonnig plekje. Deze levensboom komt namelijk uit Afrika en is dus gewend aan een warm klimaat. Dat maakt hem ook erg gevoelig voor kou. Waar de meeste kamerplant niet van direct zonlicht houden, vindt de Baobab dat erg aangenaam. Zoek een licht plekje in huis met zo’n zes uren zonlicht. Nog een voordeel van zijn warme plekje: hoe warmer, hoe sneller hij groeit!

baobab

Levensboom water geven

De Boabab slaat water op in zijn dikke stam. Daardoor heeft hij weinig water nodig, hij maakt namelijk zelf een reserve aan om van te leven. Geef de levensboom ongeveer 1 keer per maand water. In de winter, wanneer de bladeren afvallen (geen paniek!) kun je de Baobab nog minder water geven. Kortom: de levensboom is een gemakkelijke kamerplant die weinig water vereist.

baobab

Baobab verpotten

Als je de Baobab wilt laten groeien, zul je hem eens in de 2 jaar moeten verpotten in een grotere diepere pot. Zo hebben de wortels weer extra ruimte om zich uit te breiden. Wil je de Levensboom liever klein houden? Dan is het alsnog verstandig om hem te verpotten, maar doe dat dan in dezelfde pot. Uit de verse potgrond haalt de Levensboom weer nieuwe essentiële voedingsstoffen.

Is de Adenium baobab giftig?

De levensboom is giftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de levensboom op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

baobab

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >