Lavaplant - Schefflera op lavasteen

WAT LEUK! Iemand heeft jou deze lavaplant (Schefflera op lavasteen) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

-----

Verzorging Schefflera

De Schefflera plant is een unieke kamerplant omdat hij op echt lavasteen groeit! Tijdens de opgaande groei vormen zich steeds nieuwe handvormige bladeren aan de kamerplant. De lava plant is makkelijk te verzorgen omdat hij om de lavasteen groeit en via de poreuze steen water absorbeert. De Schefflera op lavasteen wordt ook wel Vingerboom genoemd en is een unieke en elegante plant in ieder interieur! Lees gauw hoe je zo lang mogelijk van deze Schefflera kan genieten.

Schefflera standplaats

De Schefflera is een gemakkelijke kamerplant zonder al te veel eisen. Het liefst staat hij op een lichte standplaats, en kan zelf wat direct zonlicht verdragen. Beperk het directe zonlicht wel tot zo’n drie uren per dag. Krijgt de plant op lava steen een gele gloed? Zet hem dan iets verder van het raam af. Heeft jouw Schefflera donkergroene bladeren? Dan kan hij het ook goed doen op een plekje met halfschaduw. De minimale temperatuur voor deze kamerplant is 15 graden. In de zomer kun je de lava plant ook buiten zetten. Leuk voor op de terrastafel!

[{

Schefflera water geven

Deze plant op lavasteen haalt water uit de poreuze lavasteen en het waterdichte sierbakje. Vul het bakje tot 2/3e van de hoogte en zorg ervoor dat er altijd een bodempje water in zit, anders droogt de Schefflera uit. De kamerplant haalt zijn voeding in het begin uit de lavasteen, maar kan na een paar maanden kun je de lava plant bijvoeden met plantenvoeding. Voordeel aan deze plant op lava steen: je ziet altijd of hij nog genoeg water heeft.

lavaplant

Lava plant verpotten en lavaplant snoeien

De Schefflera hoef je niet te verpotten, hij blijft groeien op de lavasteen. Je kunt hem wel snoeien, om de lava plant mooi in model te houden. Heb je een uitloper? Knip hem er dan af met een schone schaar of mesje. Wil je jouw lava plant toch graag omvormen tot een normale kamerplant? Dat kan middels stekken. Knip een stek van de bovenkant van de Schefflera af onder een bladuitlper. Zet hem in het water en wacht (een aantal weken) tot je wortels ziet verschijnen. Daarna is je Schefflera stekje klaar om de potgrond in te gaan.

[{

Is de Schefflera giftig?

De Schefflera kan bij inname giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Zet de lava plant dus op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >