Pachira aquatica verzorging

English below

WAT LEUK! Iemand heeft jou een geldboompje (Pachira aquatica) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Lees hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

-----

Pachira verzorging

De Pachira Aquatica staat ook bekend als de geldboom vanwege de overtuiging in het verre oosten dat de takken met vijf bladeren geld kunnen vangen. Het is een populaire interieurdecoratie kamerplant vanwege de unieke bladeren en de stevige stam die de kamerplant sterk maakt. De Pachira is makkelijk in verzorging, wij helpen je op weg.

Pachira standplaats

De geldboom staat het liefste op een lichte plek in huis, maar direct zonlicht kun je het beste vermijden. Direct zonlicht kan leiden tot bruine (verbrande) plekken op de bladeren. Vooral in de felle zomerzon zou dit kunnen gebeuren, zet de kamerplant dan op een ander plekje. Ondanks dat de pachira graag op een lichte plek staat, kan hij ook goed overleven op een iets donkere plek. Hij zal dan alleen minder hard groeien en kleinere nieuwe bladeren aanmaken. Een extra tip: draai de pachira af een toe een kwartslag. De kamerplant groeit namelijk naar het licht toe. Door hem regelmatig te draaien, krijg je een mooie volle plant.

Pachira water geven

De Pachira heeft geen grote waterbehoefte. Geef hem dus niet te veel water. Een keer in de twee weken een beetje water is prima. In de lente- en zomermaanden kun je hem iets meer geven. De Pachira is een slimme kamerplant, hij slaat namelijk water op in zijn stam. Zo heeft die een reserve om uit te putten. De Pachira komt oorspronkelijk uit de moerassen van Zuid-Amerika dus is wel gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Besproei hem dus regelmatig met een plantenspuit. Als de geldboom is een te droge lucht staat (of op de tocht) kan hij wat bladeren laten vallen.

Pachira verpotten

De Pachira vindt het – vooral als die nog klein is – fijn om elk jaar verpot te worden. Verpotten kun je doen in een grotere pot, zodat de plant gaat groeien of in dezelfde pot. Het is in ieder geval belangrijk om de potgrond te verversen, zodat de kamerplant weer nieuwe mineralen en voedingsstoffen heeft om van te leven.

Ben je op zoek naar een nieuwe pot? Neem eens een kijkje bij het ruime assortiment van Plantje.nl.

Is de Pachira auqatica giftig?

De Pachira aquatica is lichtgiftig voor mensen en dieren. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Deze kamerplant is bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >