GLAASJE GELUK - ECHEVERIA MIRANDA

WAT LEUK! Iemand heeft jou een Glaasje Geluk (met de Echeveria Miranda en aventurijn edelsteentjes) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

-----

Echeveria verzorging

Deze Echeveria Miranda succulent komt uit Mexico en overleeft lange periodes van droogte, in Mexico en bij jou thuis! Hij is omringt met Aventurine steentjes die fysieke en mentale genezingseigenschappen hebben met beschermende en kalmerende effecten. De Gemstone brengt naast prachtige interieurdecoratie ook wat extra geluk. Lucky you!

Echeveria standplaats

De Echeveria staat graag op een zonnige standplaats en kan (in tegenstelling tot veel andere kamerplanten) ook tegen direct zonlicht. Dat komt omdat hij oorspronkelijk uit de zonnige gebieden in Mexico komt. Hij is dus wel gewend aan wat warmte. Echter kan deze vetplant ook prima op een plekje met halfschaduw staan. Een gemakkelijke kamerplant dus! In de zomer zou je hem zelfs buiten op je terrastafel kunnen zetten. Pas dan wel een beetje op met regen.

Echeveria watergeven

De regel die eigenlijk bij alle vetplanten opgaat is: beter wat minder water, dan te veel. De Echeveria heeft niet veel water nodig, omdat hij zelf waterreserves aanmaakt. Zijn bladeren slaan water op, om later te gebruiken. Tijdens de groeiperiode (lente en zomer) kan de Echeveria wel iets meer water gebruiken. Voel tussen de gietbeurten door hoe vochtig de potgrond nog is, en besluit op basis daarvan of je hem alweer een slokje geeft.

echeveria

Echeveria verpotten

De Echeveria is niet een plant die snel groeit. Vooral als je hem in het leuke glaasje wilt houden, hoef je hem dus niet te verpotten. Wil je toch een keer wat anders en de Echeveria in een nieuw potje stoppen? Dat kan ook! Kijk een nieuwe hippe plantenpot op Plantje.nl. Zorg dat je wat verse potgrond bij het plantje stopt, zodat hij weer nieuwe energie heeft. Verpotten kun je het beste in het voorjaar doen. 

Extra leuk: de Echeveria is een makkelijk plantje om te vermeerderen (stekken). Hoe je dat doet? Snijd met een schoon mesje een van de bladeren van de Echeveria af. Laat het blad daarna een paar dagen drogen, zo kan de ‘wond’ helen. Stop het blad daarna in een pot met potgrond. Druk hem aan de bovenkant half in de grond. Et Voilà, jouw nieuwe Echeveria is klaar om te groeien.

echeveria
 

Is de Echeveria giftig?

De Echeveria kan bij inname giftig zijn voor kinderen en huisdieren. Zet het plantje dus op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn voor decoratieve doeleinden, en niet voor consumptie.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >