Lichtplantje - Clusia rosea

WAT LEUK! Iemand heeft jou het lichtplantje (Clusia rosea) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

------

Verzorging Clusia rosea

Een lichtpuntje in ieder interieur! De Clusia Rosea plant past zich aan aan zijn omgeving en heeft alleen water nodig. Dit maakt de Clusia rosea de ideale onderhoudsarme interieur plant. Het lichtplantje werd recentelijk extra populair als natuurlijke luchtzuiveraar omdat deze kleine kamerplant vervuilende stofjes opneemt en zorgt voor extra zuurstof.

Clusia standplaats

De Clusia rosea is een gemakkelijke kamerplant en niet veeleisend. Toch kun je de Clusea rosea het beste op een plek met veel licht zetten. Zo behoudt de kamerplant zijn mooie groene kleur. Pas wel op met direct zonlicht, daardoor kunnen de bladeren van de Clusia verbranden.

lichtplantje

Clusia water geven

De Clusia rosea staat natuurlijk al in water en heeft dus weinig verzorging nodig. Betekent het dan dat je de Clusia helemaal geen water hoeft te geven? Nee, helaas! We raden je aan om het water in dit lichtplantje eens in de twee weken te verversen. Laat het plantje in het glaasje zitten, maar giet het water er langzaam uit. Daarna kun je het vaasje weer vullen met water. Zorg dat het water op kamertemperatuur is.

lichtplantje

Clusia verpotten: niet nodig, maar kan wel!

De Clusia rosea hoef je niet te verpotten. Ten minste, niet als je hem als lichtplantje wilt behouden. Wil je hem liever in een pot zetten? Dat kan! Zorg dat de wortels van jouw Clusia eerst lang genoeg zijn en haal hem dan uit het water. Vul een plantenpot met verse potgrond en stop het kleine plantje in de grond. Geef ‘m meteen wat water en voilà: een nieuw plantje. Verpotten kun je het beste in de lente of zomer doen. In die periode is de kamerplant sterk genoeg om goed te herstellen van het verpotten.

Is de Clusia rosea giftig?

De Clusia is giftig bij inname. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren. Zet de kamerplant op een veilige plek. Alle kamerplanten van BloomPost zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden en niet voor consumptie.

clusia

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >