Ananasplant verzorging

WAT LEUK! Iemand heeft jou een Ananasplant (Ananas comosus) cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

----

Ananasplant verzorgen

De Ananas Comosus is een populaire kamerplant die makkelijk te verzorgen is. De ananasplant is een decoratieve eyecatcher in elke kamer maar is het vaakst te vinden in… de slaapkamer! Dit omdat de kamerplant zou helpen tegen snurken aangezien hij zuurstof en het bromelïane enzym uitstoot wat een ontstekingsremmend effect op het lichaam heeft. Ondanks deze gezondheidsvoordelen en de tropische uitstraling is de anti-snurk plant (helaas) niet eetbaar. De Ananasplant Comosus is wel een goede aanwinst voor jouw interieur!

Ananasplant standplaats

De Ananasplant houdt van veel licht, zet hem dus dicht bij een raam neer, bijvoorbeeld in de vensterbank. Een raam op het oosten of westen zou een perfect plekje zijn. Zo voorkom je dat hij (te veel) direct zonlicht krijgt. Zet je hem wel bij een raam op het zuiden? Zorg dan dat hij zo’n twee meter van het raam afstaat. Als de bladeren van de Ananasplant geel kleuren, krijgt hij te weinig licht. Verplaats hem dan naar een lichter plekje.

ananasplant

 

Ananasplant water geven

Je vraagt je vast af: hoe veel water heet een ananasplant nodig? Het antwoord is: helemaal niet veel! De Ananas comosus komt oorspronkelijk uit een tropische (natte) omgeving, maar kan goed overleven met weinig water. In de warme zomermaanden is het wel aan te raden meer water te geven dan in de winter. Geef je Ananasplant pas water als de potgrond na de vorige gietbeurt weer zo goed als opgedroogd is. Tip: geef de Ananasplant ook water in de kelk. Dat is in het kuipje wat ontstaat door de bladeren. Zorg dat daar altijd een laagje water staat!

 

Ananasplant verpotten

Je Ananasplant verpotten is eigenlijk niet nodig. De plant wordt niet (snel) groter en dat moet je eigenlijk ook niet willen, hij kan dan uit verhouding gaan groeien. Ook is de Ananasplant klaar met groeien als de “vrucht” rijp is. Daarna zal hij dus in principe niet groter worden.

ananasplant

 

Is de ananasplant giftig?

De bladeren van deze Ananasplant zijn giftig en kun je niet eten. Pas daarom op met kleine kinderen en huisdieren in de buurt van de Ananasplant. De vrucht van deze soort Ananasplant is niet giftig, maar ook niet eetbaar. Deze kamerplant is bestemd voor decoratieve doeleinden, en niet voor consumptie.

BloomPost

Kende jij BloomPost al? Wij hebben originele en unieke cadeaus voor elke gelegenheid! Zelf ook iemand verrassen? Bekijk ons assortiment >