groene-cadeaus

Groene cadeaus

In ons assortiment vind je steeds meer groene cadeaus, dat zijn cadeaus met een positieve impact op mens en natuur. Hieronder onze groene cadeautips! 

Een cadeau met een toekomst

Onze brievenbusbomen hebben het ultieme verrassingseffect: een boom op je deurmat! Maar nog belangrijker, bomen dragen bij aan een groenere wereld. Letterlijk en figuurlijk. Zo zorgen ze voor een schonere lucht, meer biodiversiteit, verkoeling én een mooie groene omgeving.

Een boom cadeau doen is een mooie manier om mensen weer in contact met de natuur te brengen. Zorgen voor een boompje is leuk en geeft een leven lang plezier. Laten we samen zorgen voor meer groen!

Van Nederlandse bodem
Al onze boompjes worden in Nederland gekweekt, met uitzondering van de Olijfboom. Dat is overigens met een goede reden, het kost namelijk te veel energie om het in Nederland warm genoeg te houden voor het kweken van zo’n mediterrane soort. Al onze bomen worden in een stevige en eco-friendly cadeauverpakking bezorgd door de brievenbus

Biobased potje
De brievenbus bomen komen in een biobased potje gemaakt met Nederlands olifantsgras. ‘Biobased’ zegt iets over de oorsprong van het materiaal. Voor het maken van dit potje zijn alleen materialen gebruikt die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen en compleet of gedeeltelijk bestaan uit biologische materialen. Eco-friendly dus!

Wist je dat… een groot deel van onze boompjes biologisch gekweekt wordt? Zoals de Slaapboom, Honingboom, Ginkgo, Parasolden en de Klimroos.

Nieuw leven zaaien

Met onze bollen en zaden cadeaus verras je niet alleen iemand, maar doe je ook iets terug voor de natuur. Je zorgt letterlijk voor leven: een tuin vol vlinders, bijen en andere insecten. Met name bestuivende insecten zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Deze insecten houden de botanische rijkdom in stand en zijn dus een belangrijke schakel in het ecosysteem.

bijen

Organische bloementhee uit Albanië

Deze bio bloementhee is niet alleen gezond, maar ook nog eens 100% organisch. Het plukken, bereiden en verpakken van de thee gebeurt op een ethische en milieuvriendelijke wijze. Zo komt de thee rechtstreeks uit de bergen van Albanië, waar het wordt geteeld door lokale boeren. Het wordt met de hand geplukt en op een natuurlijke wijze gedroogd. Eenmaal aangekomen in Amsterdam, wordt de thee zorgvuldig en met de hand verpakt. De verpakking is milieuvriendelijk – gemaakt van gerecycled landbouwaval. Er worden geen bomen voor gekapt en er wordt geen plastic gebruikt.

thee

Een eerlijke reep

Om je brievenbus cadeau compleet te maken, kun je een overheerlijke chocoladereep toevoegen als extraatje. Hierbij heb je de keuze uit twee fairtrade merken: Chocolate & Love en Tony’s Chocolonely. Fairtrade chocolade is chocolade die geproduceerd en verhandeld wordt volgens fairtrade-principes. Het houdt in dat cacaoboeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun product, dat er geen sprake is van kinderarbeid of gedwongen arbeid en dat er aandacht is voor duurzame landbouwpraktijken. Door fairtrade chocolade te kopen, draag je bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van boeren en help je de chocolade-industrie te verduurzamen.

Bloemen die nooit vergaan

Wil je een bos bloemen geven die langer meegaat dan een vers boeket? Geef dan ons Boeket van Papier. Deze papieren bloemen zijn een eco-friendly keuze. Ze verwelken niet en zijn gedrukt met bio inkt op FSC gecertificeerd papier. De ontvanger kan de bloemen zelf in elkaar knutselen en er vervolgens een levenlang van genieten.

papieren-bloemen

Verzorg de planeet én jezelf

Zorg goed voor de planeet, maar ook voor jezelf en elkaar. Onderzoek naar mindfulness wijst uit dat je aandacht naar binnen richten, goed is voor het vinden van rust en dus voor je gezondheid. Het zorgt ervoor dat je je aandacht beter kan verdelen, zodat je minder snel afgeleid raakt. Vandaag de dag krijgen we in één uur ongeveer evenveel prikkels binnen als in de Prehistorie per jaar! Hoog tijd om even te relaxen dus. Hoe mooi zou het zijn als je iemand zo'n 'momentje voor jezelf' cadeau kan geven? Wij helpen je daar graag bij met ons Spa & Wellness pakket.

wellness-cadeau

Goed om te weten!

🌿 Een origineel cadeau hoeft niet groot te zijn. Liever niet zelfs. Verzending per brievenbuspost laat in bijna alle gevallen een kleinere CO2 afdruk achter dan pakketbezorging.

🌿 Wat betreft onze verpakking en transport proberen wij zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken. Al onze papieren verpakkingen zijn FSC-gecertificeerd en we gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en plastic. Zelf voegen we geen plastic meer toe aan onze cadeaus, maar we blijven afhankelijk van leveranciers, die soms nog wel dingen in plastic verpakken.

🌿 Wist je dat we al ons bubbeltjesplastic hebben vervangen door honingraatkarton gemaakt van ons eigen oud papier? 🙌🏼

🌿 Al onze droogbloemen zijn geverfd met niet-giftige verf en dus veilig voor mens & milieu.

🌿 Naast verse bloemen, bieden we ook droogbloemen, kunstzijden bloemen en papieren bloemen aan. longlasting cadeaus waar de ontvanger nog jarenlang van kan genieten.

🌿 Bijna al onze planten (93%) zijn FSI gecertificeerd (Floriculture Sustainability Initiative) . Dit certificaat geeft aan dat de planten zijn gekweekt volgens milieuvriendelijke, sociaal verantwoorde en economisch haalbare normen. Meer weten?

🌿 Kies je een wenskaart bij je cadeau? Deze wordt gedrukt op papier gemaakt van bloem- en plantresten.