brievenbus-bomen

5 redenen om een boom cadeau te geven

Kleine boompjes die je kunt verzenden door de brievenbus, hoe leuk! Met dit originele cadeau willen wij de wereld een stukje groener maken. Figuurlijk, want het is een duurzaam cadeau dat jaren meegaat. Letterlijk, want ze zijn groen (en soms geel en wit)! Help je ons mee de planeet te vergroenen? Geef een boompje! Nog niet helemaal overtuigd? Hieronder 5 redenen om een boom cadeau te geven.

 

1. Het voorjaar staat voor de deur

De lente is in aantocht, dus dat betekent tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Niet alleen in je huis, maar ook in je tuin. Zodra de eerste zonnestraaltjes doorkomen, wil je meteen buiten kunnen zitten in je tuin of op je balkon. Breng groen bij iemand in de tuin door een boompje cadeau te geven. Met een boompje is je tuin in no time lenteklaar!

2. Een unieke manier om mijlpalen te vieren

Ken je iemand die iets te vieren heeft? Je kunt dan een brievenbus boom cadeau geven. Een boom gaat jarenlang mee, waardoor de ontvanger er mega lang plezier van heeft. De boom groeit samen mee met de mijlpaal. Iemand die net een kind heeft gekregen? Geef een boompje, en deze groeit ‘gelijk’ met de baby. Iemand die net is afgestudeerd? Geef een boom, en kijk over een aantal jaar naar hoe groot hij al is. Wat gaat de tijd snel! Ook leuk: geef een Olijfboom bij een huwelijk, zo wens je kracht en een positief toekomstbeeld.

[{

3. Een boom is je beste vriend

Met het planten van een boom draag je bij aan een betere wereld voor jezelf en voor iedereen om je heen. Een boom haalt CO2 uit de lucht, en zuivert daarmee de lucht. Ook produceert een boom zelf zuurstof, handig voor mens en dier! Daarnaast geeft een boom verkoeling. Dat kunnen we in Nederland wel gebruiken met de steeds warmer wordende zomers hier. Last but not least zijn bomen natuurlijk ook gewoon prachtige wezens, en een verrijking voor iedere tuin.

4. Meer bomen = meer dieren

Bomen zijn goed voor de biodiversiteit in ons land. Meer (verschillende) bomen, betekent meer dieren en insecten. De wortels van de boom zorgen voor meer ondergronds bezoek in je tuin. De schimmels en bacteriën die ontstaan bij de wortels, zijn namelijk een voedingsbron voor veel bodemdiertjes. Op hun beurt, zorgen die bodemdiertjes ook weer voor een beter leefklimaat voor de boom. Een echte vriendendienst! Ook biedt de boom zelf onderdak aan vogels en insecten. Leuk om nieuwe vogels naar je tuin te trekken.

brievenbusboom

5. Een origineler cadeau vind je niet

Een boom in je brievenbus? Dat verwacht niemand! Een brievenbus boom cadeau geven is een originele manier om te laten zien dat je iemand waardeert. Geef een boom cadeau aan je ouders, vrienden, collega’s, of aan je buurvrouw. Met dit cadeau kun je iemand bedanken, laten merken dat je iemand mist of gewoon zomaar. Elke keer dat de ontvanger het boompje ziet staan, zal hij of zij denken aan jou.

Een boom voor iedereen!

Ben je overtuigd en wil je een brievenbus boom cadeau geven? Voor elke vriend, collega, broer of zus hebben wij het perfecte boompje.

- Ken je een echte theeleut? Je kunt een Theeplant cadeau geven om iemand zijn of haar eigen thee te laten kweken.

- Drinkt iemand liever koffie? Dan kun je het beste een Koffieplant kopen om diegene te verrassen! - Aan de echte olijvenliefhebber, kun je de prachtige en krachtige Olijfboom cadeau geven.

- Iemand die je een hart onder de riem wilt steken stuur je een Parasolden. Deze boom staat voor moed, levenskracht en standvastigheid. Ook leuk: dit is de enige echte pijnboompitten boom!

- Een nieuw huis of een huwelijk? Beide goede redenen voor een Olijfboom! Een symbool van vrede en voorspoed. Én een bron van culinaire hoogstandjes..

 

Bekijk ons assortiment Boompjes >>