Aloe Vera verzorging

WAT LEUK! Iemand heeft jou de Aloe Vera cadeau gedaan. Geniet van jouw groene verrassing! Bekijk hieronder hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen.

 

---

Aloe vera verzorgingstips

De Aloe vera is een zeer makkelijk te verzorgen groene kamerplant. Deze kamerplant is bekend vanwege zijn genezende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De kamerplant wordt al medicinaal gebruikt sinds de farao’s in Egypte waren en is nu vooral te vinden in smoothies, huidverzorging en cosmetica. De pastel grijsgroene bladeren van de Aloe Vera plant kunnen tot 60 cm lang worden en creëren een milieuvriendelijke look in elk interieur. De Aloe vera komt oorspronkelijk uit Afrika, maar wordt inmiddels ook in veel andere werelddelen gekweekt. Er bestaan zo’n 130 verschillende Aloe soorten, waarvan de Aloe Vera de meest bekende is!

Aloe Vera standplaats

Ook qua standplaats is de Aloe vera een makkelijke plant: hij vindt elk plekje in huis goed. Een plek met halfschaduw of in de volle zon. Zorg wel dat er altijd een beetje daglicht bij de kamerplant komt, dus zet hem niet in een (bad)kamer zonder ramen. De meeste kamerplanten kunnen geen direct zonlicht verdragen, maar de Aloe vera heeft daar geen problemen mee! Op een lichte plek zal de Aloe vera sneller groeien dan op een donker plekje.


 

Aloe Vera water geven

De Aloe vera heeft niet veel water nodig. De kamerplant kan water namelijk als reserves opslaan in zijn bladeren. Geef in het voorjaar en de zomer eens in de twee weken wat water. In de wintermaanden kan de Aloe vera een lange tijd zonder water. Hoe snel je Aloe vera groeit, hangt samen met de hoeveelheid water die je hem geeft. Vind je dat hij toch iets te snel in grootte toeneemt? Probeer dan wat minder water te geven. De Aloe vera komt uit een droog klimaat, dus je hoeft hem niet te bespuiten met de plantenspuit.

 

 

Aloe Vera verpotten

Als je een plant gaat verpotten, geef je hem een nieuwe (vaak grotere) pot met verse aarde, zodat kan gaan groeien. De Aloe vera hoef je slechts 1 keer in de 2 jaar te verpotten. Hij moet natuurlijk wel een beetje mooi in proportie blijven! Verpotten doe je het beste in het voorjaar, zodat de wortels genoeg energie hebben om te herstellen.

[{

Is de Aloe Vera plant giftig?

De Aloe Vera plant is niet giftig voor huisdieren of kinderen. Daarbij moeten we wel vermelden dat kamerplanten natuurlijk bedoeld zijn voor decoratieve doeleinden, en niet om in te nemen.